Pesma za ovaj vikend

петак, 5. мај 2017.

Gospoda Glembajevi - Drumovi (2013 ( Singl)

Gospoda Glembajevi - Drumovi (2013 ( Singl)

Numerom „Drumovi“ jugoslovenski, crnogorski i podgoricki rok muzicar i pesnik Srdjan Vukadinovic, prekida gotovo devetogodisnji izdavacki post nekom vrstom omaza pesnicima – prvenstveno Vitomiru Nikolicu.
Rec je o muzickoj adaptaciji poznate Nikoliceve pesme, koja bi se najkrace mogla opisati, u aranzmanskom smislu, kao „odbrana i posljednji dani“ 21. veeka.
Sa samo nekoliko instrumenata „u frontu“ i mnostvom intsrumentalnih i sempl „tepiha“ numera zvuci toliko puno i zaokruzeno  - prosto neverovatno jer je ocigledno rec o sopstvenoj produkciji.
Kako su se „Glembajevi“ posljednji put izdavački oglasili 2004. albumom „Ozvucenije“ medju crnogorskim i regionalnim postovaocima alternativne umetnosti vlada veliko interesovanje za ovaj singl.
Bend je od samog starta imao vernu publiku, ali su imali tu nesrecu da im se prva decenija rada (devedesete) poklopi sa najtezim balkanskim desavanjima i rapidnom dekadencijom svih drustvenih, moralnih i umetnickoh vrednosti.
Iako, spletom okolnosti, u opsteprihvacenom smislu „Glembajevi“ nesu dosegli one mejnstrim nivoe koji im po kvalitetu nesumljivo pripadaju i iako su njihova (snimljena) ostvarenja prava retkost, taj bend ostaje najznacajniji crnogorski rok sastav svih vremena, a svaka nova numera ili album umetnicki dar na kojem treba da budemo zahvalni.

“Uzme li covek sve Glembajeve, sve te Glembajeve, koji kao povorka od tri stotine lica stupaju od marijaterezijanske cehovske tmine do danasnje sinkopirane crnacke muzike, iz te i takve perspektive javlja se u coveku prilicno mutno pitanje: a gde idu zapravo ti Glembajevi i koja je zapravo svrha tog njihovog porodicno - organizovanog kretanja, preko ovih nasih zalosnih provincijalnih prilika?", citat je iz Krlezinog dela “Gospoda Glembajevi” koji, po recima Vukadinovica, najbolje opisuje i podgoricki bend.
To nosi pricu, cini je sirom od vremena i duzom od prostora. To je prava prica, van ove aktuelne o spotu i pesmi. Jedan covjek, jedan narod, da ne kazem onu drugu “gde svi Turci tu i mali Mujo” - objasnjava muzicar.

Genre................: Rock
Source...............: CD
Year.................: 2013
Ripper...............: Exact Audio Copy V1.0 beta 3 & Plextor CD-R PX-W241040
Codec................: LAME 3.96
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.0
Ripped by............: pparadiso on 19.5.2013
Included.............: NFO
Covers...............: Front

01. Drumovi ce pozeljet ludaka

Playing Time.........: 04:10
Total Size...........: 9.56 MB

• Use JDownloader for easier downloads •

Linkovi su u komentarima

1 коментар:

pparadiso је рекао...

http://www.filefactory.com/file/6kjo0o5uv9un/GG.2013.D.by.pparadiso.rar