Pesma za ovaj vikend

петак, 3. фебруар 2017.

Sretno Dijete (2003)


Sretno Dijete (2003)

"Sretno dijete" je prica o deci koja su se protiv duhovne tuposti kasnog socijalizma bunila pesmom, o ljudima koji su hteli zapad sada i odmah, pa su ga sami za sebe materijalizovali na par metara asfalta.
"Sretno dijete" je prica o Azri, Bijelom dugmetu, Elektricnom orgazmu, Filmu, Haustoru, Idolima, Pankrtima, Patroli, Prljavom kazalistu, Sarlu akrobati ali i Poletu, Tomu Gotovcu, Dzuboksu, Novom kvadratu, Kugla glumistu i drugima koji su ucinili da citav grad plese kao da je lud.
"Sretno dijete" je prica o Dzoniju, Jaji, Juri, Giletu, Piku, Maxu, Misi, Rinciju, Borisu, Vladi, Srdjanu, Darku i drugim junacima albuma, pozornica sa komada plocnika na potezu Kavkaz – Zvecka – Blato.
"Sretno dijete" je komadic urbane istorije isprican kroz oci Igora Mirkovica – tinejdzera koji je sve te promatrao sa strane, koji je novostecene idole verno pratio od koncerta do koncerta, koji je pustio da mu misljenje u presudnim godinama odrastanja mesi jedna novina – govori o tome kako je ponekad potrebno jako malo da bi se dogodilo nešto sto ce obeleziti generacije.
"Sretno dijete" govori da smo uprkos tome sto smo odrastali uz ratne filmove u boji i narodne pesme pune boli, ipak imali srecu da budemo sretna deca – makar u jednom trenutku, u jednom bljesku koji se mozda nikada nece ponoviti.

 Zanr:
dokumentarni

Uloge:
Igor Mirkovic, Petar Lovsin, Denis Kuljis, Sven Semencic, Jasenko Houra, Renato Metessi, Miso Hrnjak, Boris Leiner, Srdjan Gojkovic Gile, Vlada Divljan, Vlatko Fras, Mirko Ilic, Darko Rundek, Davorin Bogovic, Haustor, Idoli, Film, Elektricni orgazam, Azra, Prljavo kazaliste, Pankrti, Bijelo dugme

Rezija:
Igor Mirkovic

Producent/i:
Rajko Grlic, Gerila DV Film, Vizije SFT

Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42
File size : 699 MiB
Duration : 1h 36mn
Overall bit rate : 1 010 Kbps

• Use JDownloader for easier downloads •

Linkovi su u komentarima

1 коментар:

pparadiso је рекао...

http://www.filefactory.com/file/793nvel4lqqb/SD.by.pparadiso.part1.rar
http://www.filefactory.com/file/5ohgj15pdfp1/SD.by.pparadiso.part2.rar