Pesma za ovaj vikend

четвртак, 24. новембар 2011.

Negativ - Diskografija (1999-2009)


Pojavili su se 1999. godine. Ivana je nakon raspada grupe TAP 011 odlučila da krene da se bavi muzikom koja je daleko više u njenoj prirodi.

Srećom naleće na ''klince'' iz kraja koji vole da praše. Dogovaraju se da naprave nekoliko zajedničkih proba i iz toga se izrodilo nešto što je momentalno privuklo pažnju svih očiju okrenutih ka muzičkoj sceni Srbije. Nastao je NEGATIVE.

Album „Negative“ se pojavio u decembru 1999. godine pod etiketom izdavačke kuće Automatik rekords. Sa prvim singlom „Ja bih te sanjala“ sastav skreće pažnju svih medija i šire publike na sebe. Nekadašnja pevačica jednog od najpopularnijih domaćih pop sastava „TAP 011“ je počela da peva rok muziku. Sastav ubrzo dokazuje da je krajnje dosledan zvuku koji predstavlja i u periodu od dve i po godine svira preko 200 koncerata širom bivše Jugoslavije. Pojavljuju se spotovi za pesme „Svet tuge“, „Vreme je“, „Oblaci“ i „Ti me ne voliš“. Sa buntovničkim stavom i energijom momaka iz sastava i Ivaninim glasom, Negativ postaje jako popularan kako kod mlađe tako i kod starije publike težeći da zauzmu mesto jednog od najbolji domaćih muzičkih sastava.

Devetnaestog maja 2000. Negativ je održao prvi zvaničan koncert pred beogradskom publikom u Studentskom kulturnom centru i on je privukao veliku pažnju ljudi iz sveta muzike. Naime, do tada je kružio mit da su album odsvirali profesionalni muzičari, a momci su tu samo da se slikaju. Kao gosti su se pojavili članovi grupe 357, a Negativ je zajedno sa Nikolom Hadži-Nikolićem odsvirao par pesama zajedno. Izdato je ograničeno izdanje („Negative box“) koje je pokrilo taj događaj i koje je sadržalo audio CD sa multimedijalnim sadržajem, VHS sa snimkom koncerta, majicu i autogram kartu. Izdanje je moglo da se naruči samo preko Interneta ili telefonom direktno od izdavačke kuće Automatik rekords.

Skupivši dovoljno novih pesama, sastav ulazi ponovo u studio, ponovo u saradnji sa producentom Mirkom Vukomanovićem. Leto 2002. provode snimajući album „Ni ovde ni tamo“. Album izlazi kao izdanje PGP-RTS-a. Prvi singl sa albuma „Bez promene“ najavio je malo tvrđi zvuk i šokira ljude Ivaninim izgledom (kratka crvena kosa). Ovaj neo pank izgled i sadržaj albuma bio je odraz vremena u kome je nastao. Iako mnogo mračniji od prethodnog, mada daleko energičniji, ovaj album sjajno prolazi kod malo alternativnije publike.

Negativ je pobedio na Beoviziji 2004. i zauzeo četvrto mesto na Evropesmi-Europjesmi 2004. sa pesmom „Zbunjena“.
Iste godine je izašao treći studijski album „Tango“, u izdanju Siti rekordsa, koji prikazuje bend u jednom daleko zrelijem svetlu i novom stilizovanijem imidžu, a time i svakako podiže njihovu popularnost. Posle toga je usledila turneja Tango Tur 2004-2005 u kojoj su svirali u skoro svim većim gradovima Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Posle turneje grupa je uzela dužu pauzu. Pevačica Ivana Pavlović se udala i posvetila se svojoj trudnoći i podizanju kćerke Sare. Dok je Ivana bila zauzeta materinskim obavezama, ostali članovi benda se ne udaljavaju iz sveta muzike radeći na raznim projektima kao što su muzika za filmove, reklame, pozorišne predstave i gostovanja na albumima raznih izvođača.

Na Beoviziji 2007. su nastupili sa pesmom „Prava stvar“ (treće mesto), a na Beoviziji 2008. sa pesmom „S tobom bih ostala“ (dvanaesto mesto u polufinalu, nagrada za najbolju interpretaciju). U leto 2008. grupa se ponovo okupila i krenula da stvara novih pesama za četvrti studijski album. Pripreme traju nekoliko meseci i bend dolazi na ideju da novi album snimi u LIVE verziji. Januara 2009. u idealnim studijskim uslovima, snimljen je album Spusti me na zemlju. Nastavljaju saradnju sa Siti rekordsom i album se pojavio u prodaji krajem aprila 2009.

Linkovi se nalaze u komentarima

8 коментара:

pparadiso је рекао...

http://www.filefactory.com/file/76o0d4rfmz7v/n/1999_Negative_by_pparadiso.rar
http://www.filefactory.com/file/40tyk2xkisej/n/2002_Ni_Ovde_Ni_Tamo_by_pparadiso.rar
http://www.filefactory.com/file/3wbq0sq31jxt/n/2004_Tango_by_pparadiso.rar
http://www.filefactory.com/file/6ccp3ne5jzur/n/2009_Spusti_me_na_zemlju_by_pparadiso.rar

Анониман је рекао...

Moze li alternativa, filefactory je nezgodan...

Анониман је рекао...

Hvala :)

pparadiso је рекао...

Za sada FileFactory jer tamo imam premijum nalog...Hvala na razumevanju.

Анониман је рекао...

Hvala! :D

Анониман је рекао...

Evo link za celu diskografiju da ne mora da se čeka čitava večnost na ovom FF...

https://mega.nz/#!ENYhAaib!SZKEQOZzOcQnt_TSxhH5O6V3Iorr5Mag76YW_P0pkgI

Анониман је рекао...

Hvala! :)

Unknown је рекао...

Hvala