Pesma za ovaj vikend

петак, 17. фебруар 2017.

Ritam Rock Plemena - Od Uragana Do Urbana (2005)

Ritam Rock Plemena - Od Uragana Do Urbana (2005)

Dokumentarac reditelja Bernardina Modrica koji govori o rok-sceni Rijeke od sezdesetih godina do danasnjih dana, kako iz ugla samih ucesnika, tako i iz ugla poznatih rok-kriticara (pokojni Darko Glavan). Kombinujuci dokumentarne snimke sa svedocenjem samih ucesnika, film predstavlja jednu od najzanimljivijih scena u nekadasnjoj Jugoslaviji . Razdobje od vremena Parafa, Termita, Mrtvog kanala, Laufera, Grca, Grada, Denis i Denis, Xenije, Ogledala, Transmisije, Regoca, VEPM, Leta 3 do danasnjih dana i grupa kao sto su Father, ManDrill i Metrobolik.
Generacijski tandem, reditelj Bernardin Modric i scenarista Koraljko Pasaric, pred kamere su doveli tridesetak kljucnih ucesnika rijecke rock scene u posljednjih 40 godina, medju kojima su i svima poznati Mrle i Prlja iz Leta 3, Damir Urban, Elvis Stanic, Vava Simcic, Dejan Skaljac, bracni par Cabrijan, Zoran Stajduhar Zoff, Goran Lisica Fox kao i clanovi grupa Termiti, Parafi i Uragani. "Ritam rock plemena" pokazuje kako Rijeka ima rockersku dusu i bogati kontinuirani muzicki zivot dug dobrih cetrdeset godina.
Dobar polozaj i dotok informacija sa Zapada sredinom sedamdesetih, u vreme radjanja punk pokreta u SAD-u i Engleskoj, dobri kontakti s jakom ljubljanskom scenom i, naravno, talenat i entuzijazam mladih ljudi (ne samo muzicara), uz bogat drustveni i politicki background tog vremena rezultirali su jednom od najzanimljivijih rock i pop kulturnih scena u ovom delu Europe.

• Use JDownloader for easier downloads •

Linkovi su u komentarima

1 коментар:

pparadiso је рекао...

http://www.filefactory.com/file/kdzivjfpvez/RRPlemena.by.pparadiso.part1.rar
http://www.filefactory.com/file/v4y50ktx2xz/RRPlemena.by.pparadiso.part2.rar